Nagyon sok fotó tanfolyam, workshop, szakkönyv és blog foglalkozik a témánk elméleti és gyakorlati kérdéseivel. Bizony nagyon fontos a fény természetének ismerete, a világítás megannyi fajtájának, továbbá a fényterelő- és fényformáló eszközöknek a magabiztos és tudatos használata. És legalább ennyire fontos, hogy észrevegyük a környezet, a helyszín sajátos atmoszféráját, a fények és a világítás használatával ráerősítsünk a különleges arculatára, hogy kiemeljük a miliő hangulatát. Ezt nem lehet eléggé és elégszer hangsúlyozni!

Hadd mutassam be egy-két werk és backstage fotó segítségével, hogy ez mennyire igaz! Az általam ismert világ egyik legnagyobb fotográfusának nevét talán mindenki ismeri: Terry Richardson, a divatvilág réme. Őt láthatjuk munka közben ezeken a felvételeken. Figyeljétek meg a parádés bevilágításokat, a fényszerkesztés mesteri alkalmazásait! Láthatjátok, ha igazán sikeres fotósokká szeretnétek válni, akkor nagyon kell tudni világítani!

 

 

 

 

 

 
 
 

Szerző: Kopasz Zsolt pixel- és fényidomár [sic!]
– és a szerző azt kéri, hogy ha tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg a közösségi izéken és/vagy ‘posztolj-egy-kommentet’ lentre –

Most szólj hozzá...

hozzászólás

figyelmeztetés
FONTOS FIGYELMEZTETÉS!
Csak akkor maradj az oldalon, ha nem vagy közeli rokonom  és egészen biztos, hogy elmúltál már 18 éves!